A Magyar Falu Program keretében 2022-ben ismét meghirdetésre került a "Falu- és tanyagondnoki buszok beszerzése" című pályázat, melynek célja az 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai pályázhatnak 15.000.000.- Ft vissza nem térítendő támogatásra egy darab új kisbusz beszerezése céljából (a kiírás részletes szövege itt érhető el.)

A pályázat célja, hogy a kis-lélekszámú települések falu- és tanyagondnoki szolgálatainak működését vagy a szolgálat létrehozását magas komfort-színvonalú, alacsony károsanyag-kibocsátású és takarékos üzemanyag-fogyasztású gépjárművek beszerzésével támogassa a Magyar Falu Program.

A projekt keretében támogatható tevékenységek:

Falugondnoki szolgálat

  • Új gépjárművek beszerzése és üzembe helyezése új szolgálat létrehozását vállaló települések részére.
  • Új gépjármű beszerzése és üzembe helyezése meglévő falugondnoki szolgálat esetén, akik a pályázat benyújtásakor nem rendelkeznek a szolgáltatás működéséhez szükséges gépjárművel
  • Régi gépjármű cseréjével történő új gépjármű beszerzése és üzembe helyezése (a gyártás évétől számított) hat éves kort legkésőbb 2022. december 31-én meghaladó vagy az amortizációs határérték feletti, a pályázat benyújtásakor legalább 160 000 km futásteljesítménnyel rendelkező gépjármű.

 

Tanyagondnoki szolgálat:

  • Új gépjárművek beszerzése és üzembe helyezése új szolgálat létrehozását vállaló települések részére. 
  • Új gépjármű beszerzése és üzembe helyezése meglévő tanyagondnoki szolgálat esetén.
  • Régi gépjármű cseréjével történő új gépjármű beszerzése és üzembe helyezése (a gyártás évétől számított hat éves kort legkésőbb 2022. december 31.-én meghaladó vagy az amortizációs határérték feletti, a pályázat benyújtásakor legalább 160 000 km futásteljesítménnyel rendelkező gépjármű.

 

A projekt maximálisan igényelhető támogatási összege 15 000 000 forint.

A pályázati anyag benyújtására 2022. január 3. és 2022. február 5. között van lehetőség!

Márkakereskedéseink és elérhetőségeink